Monday 12 April 2010

Lilled



Oskus vaadata ühte lillekest nagu see tõepoolest oleks viimane,on imepärane.

Mul tekkis tunne, et tahaksin kas või selle viimase lillekese, olgu ta minu käes äraõitsenud võilill näiteks, ning kõik ta seemned laiali puhuda, õhku, mulda, kividele. Niisama lihtsalt.

Loomine, lood, loodus, looked, loodud, loomata, loom, loomine




Kevad. Kas poleks hea pista oma pisike näppuke mulda, et selle põgusa kokkupuute järel jääks mullapotti ka üks seemneke. Ütlen nüüd otse välja, teen ise otsa ka lahti, võtame siis kas või ühe päevalille seemne, et selle sirgumist vaadata.

Niisiis soovitan kõigil eeskuju võtta kärdlalastest, kes on otsustanud oma linna lilleliseks teha.

Ei pea olema päris "greenthumb", aga kevade tervituseks on küll hea viis roheluse nautimiseks.

LOODUS!

Monday 5 April 2010

Kaunis kevad

On alanud rünnakud. Kevade pealetung on ilmselge. Kuulatades väljas linnulaulu ei pea kaua ootama, et mõni siristav linnuke pea kohale oksale ilmuks. Aknast välja vaadates võib märgata lindude kolonne naasmas Aafrikast, vähemalt keegi on sel aastal ka päikest nautida saanud. Sellepärast nad siis nii rõõmsalt sädistavad, ilma, et peaksid kaua patareisid laadima, nagu talve läbi elanud inimesed meil siin.



"Sa ise olid kevade" ütleb üks lauluviisike, siis kui märkad kevadet, siis tea, et see oled sina, kelles on õitsema puhkemas õnn väljas äsjatärganud lillede kombel.
"Me tundsime, kuid puude süda lõi" räägib teine lauluke, niisiis mis muud kui välja puid kallistama :D

Sunday 4 April 2010

Õnn...või mitte õnn


/klikka pildil või arva tekst ära/
Huvitav, aga miks ei võiks inimene lihtsalt olla õnnelik. See ei tähendaks lillelapselikku ja naiivset suhtumist, et mul ei ole ühtegi probleemi, aga kes on öelnud, et probleemide pärast peab muret tundma. Kui uskuda tarkade inimeste juttu, siis inimese õnnetunne on sisemine rahulolutunne ning ei saa olla otseselt mõjutatud välistest terguritest.


Kuulasin just Indigolaste laule. Sealt noppis minu kõrv välja lause "õnn pole eesmärk,vaid hoopiski eeldus". Vahva kuidas tavaliselt on nendelugudes räägitud nagu lood, nende lood ongi lood, nii ka selles öeldi See lause poisile vaise häälega, nagu See lause oleks nii iseenesest mõistetav, et seda peakski teadma kogu aeg. Ehk see teadmine on inimestega kaasas, kuid aeg-ajalt ununeb ära.



Igaühel peaks olema oma tõdede raamat. Mul on see vist juba olemas, kuid ei ole talle enne tänast jõudnud seda nime veel leida. Selles vajalikus ülestähenduste reas oleks mul vist esimene just eeltoodud lause. Tõdede raamatut ei saaks välja anda kirjastuses, mis mul hetkeks peast läbi käis, sest iga tõde, mis jõuavad meieni täpselt õigel ajal, kui oleme valmis.



Kindlasti olete märganud, kuidas kogu aeg muretsetakse. kas või keeles väljendudes tarvitatakse seda sõna liialt palju. Ma ju muretsen meile homseks kinopiletid ja ka kookide eest ja pärast. Ka sakslased oma keeles kasutavad "sorgen"- muretsema "ostma" asemel. Eks sakslased ongi selle meie muretsemises süüdi (ajalooliselt juba).

Ikka õnnelikult edasi, eks!

Friday 2 April 2010

Kui vahel on tunne, ...

et midagi negatiivset on kuhjumas, paisumas su sees, siis lähene sellele lihtsalt...Tee midagi, et tunneksid kõige vähetähtsa tõelist vähetähtsust ning tähtsa vajalikkust ja olulisust. Näiteks mine loodusesse(nt juga või koske vaatama, mere äärde vms) ja naudi selle võimsa ilu vabastavad toimet. Võid ka proovida teha midagi mõnusat ja väikest ning vaheldust pakkuvat. Võid minna sõbraga linnapeale õhupalle jagama, sest teistele on ikka tore vahvaid asju teha.






Kui ikka see krutstükk on natuke suurem. Aga siis samas võib võtta ühe kena ja värvilise õhupalli... Olgu see su tusatuju või lõpmata kauakestnud talve rusuvuse sõmboliks ning... lähene sellele kenasti nõelaga ja lase ta õhku!
Siinkohal tahes-tahtmata tuleb meelde ka üks loosung "Lase end õhku, õhus on armastust!"