Wednesday 17 March 2010

Kolm linnukest



Erakordne aeg. Võid minna päeval välja, päikesekiired või lumehelbed paitavad su põski ja sa kuuled...(autosummutite hääli poleks sel puhul õige vastus siiski...kui see ka tõele vastaks) LINDUDE laulu.
Maagiline, tõepoolest.


Kolm linnukest vihjasid, et peagi tuleb kevad. Heh, välja vaadates ei tundu küll.Praegu on veel 3 päeva aega!

Monday 8 March 2010

Vägev energiaid suunav ilu



Joogem vett, inimesed.
Vesi võiks olla vist lahenduseks enamikele probleemidele...
Alustades arengumaade probleemidest, kuid tulles lähemale Eestile, lähedamalt puudutavatele küsimustele, siis teeb vesi ka 1:0 paljudele haigustele, tusatujule jne.
Ma ei teaks ühtegi asja veega seoses, mis mind õnnelikumaks ei teeks...
- mere ääres jalutamine
- sukeldumine soolasesse merevette
- võluvee joomine
- üks mõnus turgutav klaas kraanivett

Nii võib olla vesi lahenduseks nii kurbusele, ebaõnnele, kuid tegelikule ka salenemise saladuseks (sest kui rakudes on rohkem vett, toimub ainevahetus kiiremini.)

*
Eile kõndides Nõmme tänavatel nägin kahte last, kes limpsisid jääpurikaid ja järgmisel hetkel asetasid need endile mikrofonidena nägude ette ja hakkasid laulma...

Sunday 7 March 2010

Vaata elu- ja sa näed !



Kuigi mõnikord võib tunduda, et suurim nuhtlus on see, kuid oled sunnitud valima, siis tegelikult peaksime valikuvõimaluse üle ilmselt olema õnnelikud.
Kui inimene suudab ületada kahetsuse purded, muudavad valikud elu väga huvitavaks. nagu minu Tai Chi õpetaja ütleb, et "igrat nado", annavad just valikud võimaluse elus nö mängida erinevate võimalustega.
Ja lõppude lõpuks on inimese jaoks kõik võimalus. Kui valid valesti saad uuesti tegemise võimaluse. Sel juhul on lihtsalt probleem võimalus.

_
Muidugi võimalustega olen hakanud tähele panema seda, kuidas märkan võimalusi äärmiselt vähe. Sel juhul tulevadki mängu ennustused, horoskoobid ja soovitused. Inimene hakkab siis nägema ju ühte tüüpi võimalusi seega nende abil avatakse tavaliselt oma silmad neile. Kuid tegelikult ei tarvitseks lasta ennustuse järgi oma ellu lasta võimalustel tulla, vaid näha neid ise- märgata...

Üks suu pool ja siis teine suu pool...

Üks lihtsamaid tegevusi, milleks on naeratus.Liiguta lihtsalt tuhandeid näolihaseid: pingutad ühte suu poolt ja teist ja valmis ta ongi.
Ja kujutle vaid, kuidas inimesed näevad vaeva ja tõmblevad, hüppavad ja keksivad, võimlevad ja tormavad selleks, et ära teenida naeratus või teise näole manada naeratus või ise kergendus-naeratusega särada.
Rääkimata sellest, kuidas inimesed tõepoolest pingutavad mossis nägudega tööpostidel, ühe kergendushetke nimel, et siis edas rassida. Aga näited on ju kaugemalt ja lähemalt: USA komöödiafilmide tööstus, Naeratus Näole projekt,lehekülg naerata.eu, artistid, armastajad, söögikunst jne.

Aga mina tõsiselt usun, et naeratuse abiga saavad toimuma imed. Ja ehk üks võimsamaid relvi. Siinkohal võite ette kujutada väikest last, kes nuiab oma vanematelt kommi.

Tõepoolest NAERATAGEM!
Üks ja teine suupool ja valmis ta ongi!


Kui vahel tunned sa end veidi üksikuna,
siis tea, et möödub see, taas saad sa rõõmu tunda.
Kui silmis pisarad, kõik pühi ära nad,
su kaunid silmad on ju naeratuseks loodud.



Omad liistud, head liistud

Maakeral on nii palju huvitavaid liike. Igal ühel on omad nipid, igal liigil oma eripärad, mis aitavad tal elus püsida. Kiivitaja suudab lindudest õhus lennelda tundide kaupa, jääkarul on teatavasti segatoidulisele iseloomulikult kihvad, mis aitab tal püüda endale toitu. Bioloogiaõpetajad suudavad seda näidete loetelu jätkata õhtuni. Inimesed, kes aga suudavad teha valikuid ja oma aega planeerida, eelistaksid sellele vist mitte liiga palju aega kulutada. Kõik just teevad seda, mida nemad kõige paremini oskavad. Seega peaksid inimesedki ehk hoiduma liigsest logelemisest ja laisklemisest. See tuleb kaslastel palju paremini välja, inimesed, mõtlevad ja analüüsivad olendid, võiksidki sellele keskenduda.

Usun, et see mõttekäiku on muidugi sama mõttetu välja rääkida kui oma koerale teada anda, et selle asemel, et sooja ahju ees lesida, võiks ta nagu temale iseloomulik ikka urgudest loomi otsida...

Elu on lihtne...

Elu on lihtne. Inimesed ehk kipuvad seda tegema keeruliseks. Ja tihtipeale võib ka keeruline olla huvitav ja mõnus, ei saa eitada. Seejuures siiski teadmine, et elu võib olla väga lihtne, kui sa lased sel juhtuda, on sageli lohutav ja suureks abimeheks. Nii saab olla lihtsuse tõdemus nagu batuut, millele saab sujuvalt kukkuda ja pidama jääda ilma, et oma pead ära põrutaks.

Selle tõestusi on palju. Kas või hetk, kui teadvustad, mis on elus oluline. Võid vaadata elu suhtelisust näiteks siit: http://www.worldometers.info/

Üks armas sõber saatis mulle video, mis näitab, et kannatlikkusest piisab imede nägemiseks. Samas ka seda, kui lihtne on elukäik ja kui mõnusalt muutlik.
http://www.youtube.com/watch?v=NRRC94DvXwo

Kui vaatad, näed. Kuidas tahad, nii võid ka elu näha.
Elu on ilus! Eks!

Valgus

Täna on talv. Ehk veel homme võime ka ilma selle mõiste kohaseks pidada. Aga tähtis, et see täna nii on.
Valge, valge see sisendab lootusi ja on mõttetööd ärgitav. Kas poleks mitte hea ammutada sellest energiat ja mõtelda enda jaoks selgeks, teha ära töö, jõuda kuskile. Suvel ehk vähestena aitavad mõtteid niiviisi koondada vaid valge A4 laual, kuid nüüd on väljade viisi valget Eestimaad katmas.

Päike loojub praegu...

Päikeseloojangud on praegu ilusad- parajalt punased ja malbed.
Need päikeseloojangud on sinu jaoks just nii ilusad! Sest kui sina just neid märkad ja naudid neid, siis on need sinu jaoks.

Thursday 4 March 2010

Sümbioos


Luua sümbioose teistega, see on puhas rõõm ja kasulik nii ühele kui teisele. Kõik juhtub siis kui vaja ja kui mõlemal selleks soovi on. Teadmine, et elus juhtub kõik, kui ühel või teisel osapoolele selleks on tahtmine ja siiras huvi, teeb elu lihtsaks. Ei mingeid pealesunnitud tundeid. Mille järgi sinul tunne on... Helistada vanaemale? Sõbrale nimega Liis või hoopis Raili? ja vahetada mõne sõna juttu. Sümbioosid. Ja nii see minema peab.

Wednesday 3 March 2010

Üks liigutus-üks leek

Miks mitte teha see üks liigutus sellel väävliühendiga kaetud paberil ja tõmmata üks tugev kärts ja vaadata pauk, kuidas süttib leek, mis on nii jõudu andev, hinge valgustav kui ka südamesoove julgustav. Vaadata sellesse leeki ja tunda endas paremaks inimeseks saamise keemilisi ja vaimseid protsesse.